Facebook "Велике будівництво"

Підрядна компанія "Автомагістраль-Південь" приступила до влаштування шарів дорожнього одягу на будівництві дворівневої розв’язки на перетині Південного обходу міста Дніпра з вулицею Аеропортівською. Обхід будується за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомляє Facebook-сторінка програми "Велике будівництво", нова об'їзна дорога дозволить транзитному транспорту слідувати в обхід міста. Вона буде частиною траси М-30 "Стрий — Ізварине", що з’єднає західні області країни зі східними.

Південний обхід міста Дніпра складатиметься із декількох ділянок. Розв’язка, що будується при перетині з вулицею Аеропортівською, повинна усі їх з’єднати та забезпечити водіям комфортний та безпечний проїзд цією ділянкою. 

Відео дня

Будівництво розв’язки передбачає спорудження мосту довжиною 45 м та шириною 22 м. Міст вже будується. Наразі мостобудівельники завершують влаштування стоянів, після чого розпочнуть монтаж балок. Одночасно вони влаштовують земляне полотно та посилений шар основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом.

Роботи на окремих ділянках Південного обходу міста Дніпра тривали з 2013 року. Активізувались вони лише у 2020 році зі стартом програми Зеленського "Велике будівництво". 

Як нещодавно зазначив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, відкрити дорогу М-30 "Стрий — Ізварине", частиною якої стане Південний обхід міста Дніпро, планується вже у серпні — до 30-річчя Незалежності України.