COMFY підбив підсумки 2023 року

Найбільший ритейлер побутової техніки та електроніки в Україні COMFY підбив підсумки своєї роботи за 2023 рік. Серед найважливіших здобутків компанії - зростання офлайн-мережі, збільшення частки онлайн-продажів, розвиток сервісів доставки та 1 млрд грн податків до держбюджету.

Так, у 2023 році ритейлер відкрив 21 новий магазин у 15 українських містах, з них 7 - флагманського формату. Крім того, відновили свою роботу три магазини COMFY у Харкові, Одесі та Покровську, які не працювали від початку вторгнення через ризики або руйнування.

"Нові відкриття магазинів – це продовження реалізації стратегії COMFY на географічну експансію, яка була одним з бізнес-пріоритетів компанії у 2023 році. Як результат, за рік офлайн-мережа компанії збільшилася з 78 до 102 магазинів", - зазначають у компанії. 

Відео дня

Також у 2023 році компанія реалізувала багато ініціатив, спрямованих на розширення асортименту товарів, покращення якості контенту в інтернет-магазині, підвищення ефективності digital/цифрове-просування, пришвидшення обробки та отримання онлайн-замовлень в магазинах. 

У результаті проведених заходів, онлайн-продажі COMFY зросли на понад 70%, частка онлайн-продажів перевищила 30% від загального обсягу продажів компанії, а частка мобільного додатку COMFY в онлайн-продажах зросла вдвічі. 

Підсумки 2023 року / Інфографіка COMFY

"У 2023 році клієнти мережі отримали можливість доставки кур’єрами COMFY Delivery до 25 000 населених пунктів України "на завтра". А шлях від замовлення на сайті до отримання товару в компанії намагались зробити максимально коротким і зручним", - додають у компанії. 

Як результат - продажі компанії зросли у порівнянні з 2022 роком на 70%, а показник клієнтської лояльності –  до 65%. Кількість нових клієнтів, залучених COMFY 2023 року, перевищила 1 мільйон, і загальна клієнтська база за підсумками минулого року досягла 11 мільйонів.

"Внаслідок успішної реалізації стратегії зростання, у 2023 році компанія сплатила понад 1 млрд грн податків до державного бюджету України. І це на 34% більше, ніж у 2022 році", - підкреслюють у COMFY. 

Завдяки такому розширенню у 2023 році COMFY створила 1190 нових робочих місць по всій Україні. На кінець 2023 року загальна кількість співробітників компанії становила  4 666 спеціалістів.

Також одним із пріоритетних напрямків діяльності компанії є допомога українським захисникам та волонтерам.

Компанія допомагає українським захисникам та волонтерам

Так, обсяг допомоги від початку повномасштабного вторгнення перевищив 130 мільйонів гривень, з них - понад 28 мільйонів гривень протягом 2023 року, підкреслюють у компанії.

Зокрема:

  • 5,9 млн гривень — збори Фондів на підтримку захисників,
  • три вантажівки побутової техніки на суму понад 3 мільйони гривень були передані у липні 2023 року у якості допомоги постраждалим від наслідків підриву Каховської ГЕС для облаштування тимчасового житла
  • протягом 2023 року на запити різних підрозділів ЗСУ та волонтерів було передано побутової техніки та електроніки на майже 17 млн гривень.
Робота COMFY на благодійність у 2023 році / Інфографіка COMFY

Наприкінці року компанія запустила спеціальний проєкт  "Добро несеться" (лінійка благодійної колекції одягу). 100% прибутку від продажу ритейлер перераховує до Фонду "Повернись живим".