Податкова служба функціонуватиме як єдина юридична особа / фото slovoidilo.ua

Державною податковою службою (ДПС) України створено територіальні органи, як її відокремлені підрозділи, що передбачено Меморандумом про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Як повідомляє прес-служба ДПС, відповідний наказ підписаний головою ДПС Олексієм Любченком та узгоджений міністром фінансів України Сергієм Марченком.

Читайте такожМВФ не заморожував переговори з Україною - міністр фінансів

Відео дня

"Забезпечення функціонування ДПС у форматі єдиної юридичної особи є одним із пріоритетних завдань, визначених для ДПС низкою рішень Уряду та структурним маяком Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ. Тому утворення територіальних органів за новим принципом є важливим кроком у виконанні цього завдання", - пояснив Любченко.

Зазначається, що надалі Державна податкова служба функціонуватиме як єдина юридична особа, що складається з центрального апарату та територіальних органів, утворених як її відокремлені підрозділи (без статусу юридичних осіб).

"Такі зміни сприятимуть посиленню інституційної дієвості ДПС, уникненню дублювання функцій та процедур у ДПС, забезпеченню відкритості та прозорості діяльності Служби, мінімізації корупції та покращенню надання послуг платникам податків", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі додали, що до кінця року будуть реалізовані остаточні кроки щодо забезпечення функціонування ДПС як єдиної юридичної особи.

Хронологія подій

9 червня Рада директорів МВФ прийняла 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у розмірі 2,1 млрд доларів.

30 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про виконання Україною двох "структурних маяків", які передбачені новою програмою співпраці з МВФ, - вільний ринок газу для населення і план скорочення непрацюючих кредитів для державних банків.