Фото metinvestholding.com

Світові ЗМІ повідомили про обшуки, що відбулися 1 лютого 2022 року на підприємствах найбільшої української міжнародної гірничо-металургійної компанії "Метінвест".

Про це пише "24 канал" з посиланням на Reuters.

Нагадаємо, у вівторок прес-служба "Метінвесту" повідомила, що правоохоронці проводять обшуки на деяких підприємствах групи в рамках розслідування нібито податкових порушень. Водночас компанія заявила, що обшуки проводяться незаконно, комп'ютерне обладнання конфіскується без будь-яких законних підстав, чиниться тиск на співробітників підприємства, а економічна діяльність частково паралізована. До обшуків було залучено представників СБУ та прокуратури.

Відео дня

У СБУ натомість заявили, що всі обшуки були законними та дозволеними судом.

"За даними слідства, деякі посадові особи гірничо-збагачувальних підприємств навмисне занижували податкові зобов'язання щодо ренти за користування надрами, що призвело до ненадходження коштів до державного бюджету України в особливо великих розмірах", – йдеться у письмовому коментарі СБУ для Reuters.

Натомість представники компанії "Метінвест" запевняють, що підприємства сплатили усі податки та у 2021 році внесли до державного та місцевих бюджетів майже 53 млрд гривень податків, що у 2,4 рази більше, ніж торік.

"Група "Метінвест" – сумлінний український платник податків... Компанія веде свою господарську діяльність на основі закону та порядку", – йдеться у заяві компанії.