Список осіб, які мають право на отримання житла буде змінено / фото УНІАН Володимир Гонтар

Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону про внесення змін до статті 46 Житлового кодексу Української РСР про позачергове забезпечення житлом осіб, які взяті на облік до 1 січня 1993 року і проживають у житлі тимчасового призначення (№2443).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 269 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Читайте такожІпотека під 10% річних. Чи стануть квартири "шаровими"

Відео дня

Законопроектом пропонується встановити, що позачергово житлове приміщення надається, в тому числі особам, які до 1 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають і житлові приміщення в постійне користування згідно Житлового кодексу їм не надавалися.

Також ця законодавча норма стосується осіб, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.

Житло для військових

У 2019 році в Міністерстві оборони України заявили, що квартирну чергу серед військовослужбовців мають намір вирішувати за допомогою депозитно-монетарної програми.