Спецмита продовжили до кінця наступного року / Фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів України на рік продовжив дію спеціальних мит на деякі категорії товарів з Російської Федерації.

Про це на каналі в месенджері Telegram повідомили представники прес-групи Держмитної служби.

Читайте такожКабмін продовжив санкції проти російських товарів до кінця 2020 року

Відео дня

Згідно з текстом повідомлення, уряд прийняв рішення продовжити дію до кінця 2021 року постанови від 17 серпня нинішнього року.

"Реалізація постанови в цілому є відповіддю РФ на застосування нею торгових і обмежувальних заходів у торгівлі проти України. Передбачені постановою положення сприятимуть забезпеченню захисту національних інтересів та безпеки України, зокрема підтверджують визнання РФ як держави-агресора", ‒ заявили митники.

Скріншот Telegram

Товари, що підпадають під спецмита:

  • важкі дистиляти (газойлі);
  • гази зріджені;
  • всі типи вугілля крім антрацитового, бітумізованого, коксового.

Хронологія подій

  • 16 грудня 2015 року президент Російської Федерації підписав указ «Про призупинення Російською Федерацією дії договору про зону вільної торгівлі щодо України», а 25 грудня Рада Федерації РФ схвалила федеральний закон «Про призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України».
  • У грудні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив ряд торгових контрзаходів щодо російських товарів, а також затвердив перелік російських товарів, заборонених до імпорту в Україну.
  • 25 листопада 2020 року Кабінет Міністрів продовжив до кінця 2021 року дію своєї постанови від 30 грудня 2015 року, яким були введені підвищені імпортні мита на товари з Росії.