Ілюстрація REUTERS

Україна запропонувала США створити зону вільної торгівлі.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"У нас є ініціатива, яку ми запропонували американцям - це зона вільної торгівлі між Україною та Сполученими Штатами", - наголосив Кулеба.

Відео дня

"Ми всі з вами розуміємо, що для того, щоб воювати, потрібні гроші і бажано їх заробляти завдяки тому, що у тебе сильна економіка, яка дозволяє створювати резерви, і, як Польща, потім витрачати їх на оборону", - додав міністр.

Нагадаємо, 6 вересня під час візиту до Києва сенатор Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії, яка наразі має меншість у Сенаті, Ліндсі Ґрем заявив про підтримку ідеї запровадження зони вільної торгівлі між США і Україною у найближчому майбутньому. Водночас, за його словами, Україна повинна продовжувати боротися з корупцією і втілювати реформи.

Читайте також"Джавеліни" і не тільки: на що у Зеленського витратять $60 мільйонів від Байдена

Військова допомога США для України 

Україна та США завершили підготовку Стратегічної оборонної рамкової угоди, яка створює основу для посилення стратегічного співробітництва України та США у сфері оборони та безпеки й просування спільних пріоритетів, у тому числі впровадження реформ у сферах оборони та оборонної промисловості, поглиблення співпраці у таких сферах, як чорноморська безпека, кібербезпека, обмін розвідувальною інформацією та протидія російській агресії.

1 вересня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про надання Україні 60 млн доларів допомоги у галузі оборони. Безпекова допомога включає "Джавеліни" та інше оборонне летальне й нелетальне обладнання.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що США виділять кошти "вже до кінця року".