Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України».

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосувало 275 із 350 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Даним законом внесено зміни до Закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей”.

Відео дня

Передбачено, що військовослужбовцям, крім військовослужбовців строкової військової служби, які звільняються зі служби за станом здоров’я, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

У разі звільнення з військової служби за віком, у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, закінченням строку контракту, систематичним невиконанням умов контракту командуванням одноразова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби виплачується за наявності вислуги 10 років і більше.

Крім того, внесено зміни до Закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Передбачено, що особам рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу та деяким іншим особам, які мають право на пенсію за цим законом і звільняються зі служби за станом здоров’я, у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

У разі звільнення зі служби за віком, закінченням строку контракту, систематичним невиконанням умов контракту командуванням одноразова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби виплачується за наявності вислуги 10 років і більше.