Кабінет міністрів України хоче отримати право на проведення додаткового перерахунку військових пенсій.

Відповідний проект Закону „Про внесення зміни до статті 63 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” зареєстровано у Верховній Раді.

Запропонована зміна до закону передбачає, що для недопущення різниці у розмірах пенсії залежно від року призначення та виходячи з фінансових можливостей державного бюджету Кабмін може приймати рішення про проведення додаткового перерахунку пенсії.

Відео дня

У пояснювальній записці зазначається, що збільшення щомісячного преміювання військовослужбовців згідно із наказами керівників державних органів центральної виконавчої влади, де проходять службу військовослужбовці, особи рядового і начальницького складу, не є підставою для перерахунку пенсій.

Перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється відповідно до статті 63 Закону „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, якою визначено, що перерахунок раніше призначених пенсій проводиться у разі прийняття рішення Кабінетом міністрів про зміну хоча б одного з видів грошового забезпечення або у зв’язку із введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення.