Ігор Терехов

З понеділка, 17 травня, харків'янам стала доступна електронна реєстрація місця проживання через портал «Дія». Харків стал першим містом країни, який отримав доступ до цієї функції, повідомив «Редпост» з посиланням на слова виконуючого обов'язки мера міста Ігоря Терехова.

У Міністерстві цифрової трансформації пояснили, що для пілотного запуску і тесту цього сервісу був обраний саме Харків, так як саме тут була проведена велика робота із діджіталізаціі державних послуг.

«За статистикою, реєстрація місця проживання є найпопулярнішою послугою в Україні. У нас в місті кожен другий відвідувач центрів надання адміністративних послуг звертається саме за цією послугою. У минулому році її отримали близько 58 тисяч чоловік. Тепер вона стане набагато доступнішою, тому що отримати її можна буде в електронному вигляді. Це ще один крок вперед, тому що у людини немає необхідності ходити по кабінетах, навіть приїжджати в центр адмінпослуг - вона може зробити все, не виходячи з дому», - зазначив Терехов.

Відео дня

Отримати послугу можна на порталі або в додатку «Дія». Для цього необхідно мати паспорт у вигляді ID-карти, заповнити заяву і сплатити адміністративний збір у розмірі 13,6 грн. В майбутньому ця функція стане доступною і для власників паперових паспортів.