Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) разом з російським регулятором фондового ринку проведуть пілотний проект з допуску цінних паперів українських компаній на російський фондовий ринок.

Як сказано у повідомленні держкомісії, до такого рішення прийшли представники українського і російського регуляторів на зустрічі в Москві, яка відбулася цього тижня.

За словами члена НКЦПФР Олексія Петрашка, за результатами зустрічі сторони домовилися про можливість здійснення пілотного проекту з розміщення цінних паперів одного з українських емітентів як першого етапу створення умов для реалізації завдання зі створення кросс-лістингу між українським і російським фондовими ринками. О.Петрашко повідомив, що у рамках цього проекту планується відпрацювати можливість надання "молодим українським компаніям з невеликою капіталізацією проведення IPO на ринку інвестицій і інновацій Московської біржі і подальше створення такого ринку в Україні". "Сподіваємося, що усе це сприятиме розвитку вітчизняного ринку цінних паперів і його інтеграції з міжнародними фінансовими ринками", - сказав член комісії. "Співпраця з російськими колегами для нас особливо важлива, оскільки фондові ринки наших країн тісно інтегровані - багато провідних учасників фондового ринку України - це компанії, що мають безпосередній зв'язок з російським ринком цінних паперів, багато українських інвесторів вкладають в перспективні російські підприємства і навпаки", - додав він.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко домовився про створення Комісії з торгових спорів з Росією