Ілюстрація \ REUTERS

Китайський постачальник телекомунікаційного обладнання Huawei розробляє власну операційну систему (ОС) для смартфонів і ноутбуків.

Читайте такожPanasonic вирішив призупинити взаємодію з Huawei

Про це повідомив телеканал CNBC з посиланням на голову підрозділу компанії по роботі зі споживачами. Відзначається, що випуск ОС очікується восени 2019 року, передає kommersant. Операційна система розробляється для китайського ринку, на початку або середині 2020 вона може вийти для міжнародного ринку. Глава підрозділу додав, що запуск ОС станеться, якщо їй назавжди заборонять співпрацювати з Android від Google і Windows від Microsoft.

Відео дня

Раніше компанія оголосила, що її ОС буде називатися Hongmeng. Вона заснована на Linux, а назва сягає корінням у китайську міфологію.

Президент США Дональд Трамп ввів режим надзвичайного стану, щоб повністю відрізати від американського ринку Huawei. Співпраця з китайською корпорацією призупинили Google, Qualcomm, Intel, Broadcom і інші американські виробники мікрочіпів і програмного забезпечення, а також японські оператори мобільного зв'язку та компанія Panasonic. Пізніше влада США тимчасово ослабила заборону, щоб американські компанії змогли пристосуватися до ситуації.