Спеціально були створені три алгоритми для підвищення можливостей камери / фото gsmarena.com

Компанія Oppo на виставці MWC Shanghai 2019 показала прототип смартфона з фронтальною камерою, розміщеною під поверхнею екрана таким чином, щоб залишатися абсолютно непомітною у вимкненому стані.

Нагадаємо, вперше Oppo продемонструвала технологію непомітного розміщення камери під поверхнею екрана на початку місяця, пише itc.ua.

Відео дня

Як видно, демонстрований смартфон поміщений у захисний каркас, який, швидше за все, призначений лише для приховування особливостей дизайну апарату. Нижче короткий відеоролик, що демонструє технологію підекранної камери в дії.

Щоб зробити реальністю подібну технологію, потрібно розробити не тільки спеціальний модуль камери, але й екран.

Частина екрану над об'єктивом камери виготовлена з якогось спеціального матеріалу з високою прозорістю і відрізняється зміненою структурою пікселів, що дозволило вийти на необхідний показник світлопропускання. Камера спеціальної конструкції характеризується великим сенсором з великими пікселями для запобігання шумів.

Камера формує зображення, коли світло потрапляє на сенсор через оптику, але наявність твердого матеріалу поверх об'єктиву може призвести до негативного ефекту «замиленості». Тобто, зображення може бути нечітким.

Читайте такожOppo відклала вихід нового смартфона

За словами Oppo, спеціально були створені цілих три алгоритми для підвищення можливостей камери без впливу на якісні параметри екрана. Перший алгоритм має назву White Balance — інженери Oppo зробили точне налаштування та відкалібрували колір з будь-яких джерел світла, які можуть вплинути на якість зображення. Також є алгоритм HDR, який бореться з ефектом переекспонування, витягаючи переглушені тіні та зменшуючи відблиски. Третій алгоритм — Haze Removal — як раз нівелює негативний ефект, зумовлений необхідністю використання додаткового шару твердого матеріалу поверх об'єктива. Він дозволяє збільшити різкість зображення.

Компанія Oppo пообіцяла «футуристичні, моноблочні смартфони в пізнаваному безрамковому дизайні без будь-яких вирізів й отворів в екрані», але скромно змовчала про характеристики, терміни випуску та ціни таких моделей. У прес-релізі сказано, що смартфон з вбудованою під екран фронтальною камерою повинен з'явитися «в найближчому майбутньому». Ніяких точних термінів виробник поки не називає. Воно й не дивно, враховуючи недавнє одкровення віце-президента, що технологія підекранної камери ще потребує доопрацювання, оскільки поступається звичайним фронтальним камерам в частині оптичних властивостей. Іншими словами, в кращому випадку перші смартфони з невидимими підекранними камерами вийдуть наступного року.