Ілюстрація REUTERS

Наступного місяця має з'явитися новий квантовий комп'ютер IBM, який отримає 53 кубіти.

Читайте такожApple представила оновлений MacBook Pro із процесором восьмиядерним

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Для порівняння, Google володіє аналогічною системою на 72 кубіти, але компанія не дозволяє кому-небудь використовувати її для обчислень. Квантова система IBM, навпаки, буде доступна клієнтам хмарної мережі IBM Q Network", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що IBM просуває квантові обчислення в рамках проекту IBM, Quantum Experience через хмарний сервіс з 2016 року. Компанія відкриває новий обчислювальний центр в Нью-Йорку, де, крім представленої системи, будуть розташовуватися п'ять 20-кубитных комп'ютерів. У IBM обіцяють збільшити їх кількість до 14 штук до наступного місяця. Інші компанії, що розробляють квантові комп'ютери, такі як Rigetti Computing і D-Wave, також запустили хмарні сервіси. Так що йде неабияка боротьба за демонстрацію переваги в цій області.

"Квантова 53-кубитная система IBM володіє новою конструкцією процесора і більш компактними компонентами, які покращують масштабування і знижують ймовірність виникнення помилок. Комп'ютер розроблений таким чином, щоб показувати високу надійність в хмарі", - підкреслює видання.