Android 11 отримає довгоочікувану можливість / фото УНІАН

Смартфони, що працюють під управлінням операційної системи Android, не можуть записувати відеоролики розміром понад 4 ГБ.

Читайте такожFacebook створює власну ОС для зниження залежності від Android та Google - ЗМІ

Як повідомляє джерело, це повинно змінитися наступного року з виходом Android 11, пише ixbt.com.

Відео дня

Дане обмеження стає для багатьох творців контенту все більш дратівливим, тому що зараз на ринку представлено багато смартфонів, які дозволяють записувати відеоролики з роздільною здатністю 4K. Ніхто не здивується, якщо найближчим часом з'являться смартфони з підтримкою відеозапису у розширенні 8K. Подібні ролики займають дуже багато місця.

Зараз, якщо файл перевищує 4 ГБ, додаток камери продовжує записувати відео, але зберігає його у файл. У підсумку в галереї можуть знаходитися декілька файлів, які, за задумом, повинні були бути частиною одного ролика. Це не дуже зручно.

Учасники XDA Developers розкопали у вихідному коді Android підтвердження того, що Google дозволить користувачам створювати відеофайли розміром понад 4 ГБ в наступній номерній версії Android. Якщо компанія буде дотримуватися колишніх тимчасових рамок, перша бета-версія повинна з'явитися десь у березні 2020.