Запис телефонних розмов з'явиться на пристроях Pixel і Android One / фото ITC.ua

Код, доданий в останню версію програми Google Phone, дозволяє припустити, що в майбутньому в додатку з'явиться вбудована підтримка запису телефонних розмов.

Читайте такожFacebook зізнався у прослуховуванні розмов користувачів

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Відповідні нововведення були виявлені в коді, який з'явився в новій версії додатка, завантаженому на Pixel 4", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в додатку для набору номера з'явилися нові ресурси, сумісні з функцією запису дзвінків. Додаток Google Phone на даний час є додатком для набору номера за замовчуванням на пристрої, включаючи моделі Pixel і Android One.

Доля функції запису телефонних розмов на Android досить складна і неоднозначна. Раніше багато додатків для дзвінків підтримували таку функцію за допомогою офіційного API. Але у версії Android 6.0 Marshmallow цей API був видалений. Проте в сторонніх програми ця функція все ще зустрічалася. Порівняно недавно, разом з впуском версії операційної системи Android 9 Pie, компанія Google додатково усунула обхідні шляхи, які розробники додатків використовували, щоб продовжувати пропонувати функцію запису телефонних розмов. Однак і після цього в деяких пристроях з Android 9 все ще можна було скористатися цією функцією. В основному, це зустрічалося на специфічних для OEM-збирачів версіях програм для дзвінків або пристроях з рут-доступом.

І хоча були повідомлення, що Google працює над тим, щоб повернути в Android широко доступну функціональність записи телефонних розмов, але "наслідки для безпеки та конфіденційності" не дозволили їй впровадити таку можливість в Android 10. Проблема в даному випадку полягає в тому, що існує різне законодавство, яке регламентує запис телефонних розмов. Вимоги та дозволу відрізняються не тільки в різних країнах, але навіть і в різних штатах США. У той час як у деяких місцях одна особа може записати розмову, не повідомляючи про це іншого учасника спілкування, в інших регіонах потрібна згода обох учасників розмови. І хоча додавання функції запису телефонних розмов у додаток Google Phone не змінить закон, але такий крок може спростити запис у тих країнах і регіонах, де обмеження менш суворі або зовсім відсутні.

Хоча додавання нового коду може говорити, що функція запису телефонних розмов з'явиться на пристроях Pixel і Android One, джерело припускає, що вона може бути обмежена лише смартфонами Xiaomi. На таке припущення наштовхує той факт, що код в додатку з'явився незабаром після того, Xiaomi заявила, що в Європі вона перейде на використання програми Google Phone замість власного номеронабирача з MIUI.