Sony представила флагманський Xperia 1 II / фото Sony

Компанія Sony представила новий флагманський смартфон Xperia 1 II, який продовжує справу торішнього Xperia 1.

Читайте такожSony несподівано представила новий смартфон (відео)

У Європі це буде перший смартфон Sony з підтримкою стільникових мереж п'ятого покоління 5G. На відміну від попередника, у Xperia 1 II повернувся стандартний аудіороз'єм 3,5 мм і з'явилася бездротова зарядка.

В епоху 108-мегапіксельних смартфонів основна камера з трьома датчиками роздільною здатністю 12 Мп виглядає досить скромно. Однак Sony робить ставку на технології, що раніше використовувалися в лінійці фірмових камер Sony Alpha. За словами виробника, це перший смартфон з функцією серійної зйомки на швидкості 20 кадрів в секунду, а також автоматичним налаштуванням витримки, пише ixbt.com.

Розрахунки автофокусу і автоматична настройка експозиції (AF/AE) виконуються до 60 разів в секунду. Також камера почала відстежувати очі не тільки людей, але і тварин. Камера отримала оптику Zeiss, основну матрицю Exmor RS для мобільних пристроїв розміром 1/1,7 дюйма і датчик 3D iToF.

Функція Cinematography Pro на базі технології CineAlta дозволяє вести зйомку з різними налаштуваннями частоти кадрів і пропонує більше можливостей ручного управління, в тому числі для ручного фокусування з системою автофокусування (touch auto focus) і вибору налаштувань балансу білого для покращення якості зйомки в кінематографічному режимі.

фото Sony

Смартфон отримав 6,5-дюймовий 4K HDR OLED дисплей CinemaWide з співвідношенням сторін 21:9 з «ефектом» 90 Гц (судячи з усього без справжнього 90 Гц), флагманську однокристальну систему Qualcomm Snapdragon 865, 8 ГБ оперативної пам'яті, 256 ГБ вбудованої флеш-пам'яті, акумулятор ємністю 4000 мА·год, фронтальні стереодинаміки.

Хоча дисплей не підтримує реальної частоти оновлення зображення 90 Гц, але Sony обіцяє, що технологія зменшення розмиття зображення рухомих об'єктів аналогічна тій, яка використовується в дисплеях з частотою 90 Гц. Слота для карток пам'яті формату microSD не передбачено. Швидка зарядка дозволяє заряджати смартфон до 50% за 30 хвилин. Розміри становлять 166 x 72 x 7,9 мм за ваги 181 грам.

Xperia 1 II отримав захист від води IP65/68 і з обох сторін прикритий захисним склом Corning Gorilla Glass 6.

Sony поки не розкрила точної дати початку продажів і рекомендованої ціни.