Весняна конференція F8 - головна подія року Facebook / фото Facebook

2020 рік запам'ятається, серед іншого, скасуванням більшості великих щорічних технологічних виставок і заходів. І виною всьому коронавірусна інфекція COVID-19, яка продовжує поширюватися по всьому світу.

Читайте такожПоставки iPhone скоротяться на 10% через коронавірус в Китаї - прогноз

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Раніше цього місяця Facebook скасувала конференцію Global Marketing Summit 2020, а тепер прийняла аналогічне рішення з приводу проведення основної конференції розробників F8. Причина все та ж - ризики, пов'язані зі спалахом коронавірусу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що весняна конференція F8 - головна подія року Facebook та одна з найважливіших подій світової IT-індустрії - мала відбутися 5-6 травня.

У Facebook заявили, що змушені відмовитися від "очної" частини F8 через зростаючу стурбованість з приводу COVID-19. Водночас компанія планує локальні заходи та презентації у форматі онлайн-трансляцій, тому анонси новинок, які планувалися в рамках основної презентації, відбудуться.

Одночасно Facebook повідомила про намір пожертвувати 500 тисяч доларів організації, яка просуває різноманітність технологічної індустрії - зазвичай компанія перераховувала організації частину коштів від продажу квитком на конференцію, але оскільки захід було скасовано, у Facebook вирішили просто зробити пожертву.

Залишається додати, що спалах коронавірусу зруйнував плани не лише Facebook. Багато заходи та кіберспортивні турніри вже були скасовані через поширення інфекції.

Раніше через коронавірус вперше за 33 роки була скасована найбільша міжнародна виставка мобільних пристроїв MWC та фотовиставка CP+ 2020. Висока ймовірність, що наступною буде скасована ігрова виставка GDC 2020, від участі в якій відмовилося вже близько десятка компаній, включаючи Unity, Sony, Electronic Arts, Epic Games і Microsoft Game Stack.

Беручи до уваги, що в останні дні в Європі ситуація з поширенням коронавірусу сильно погіршилася, а занепокоєння стрімко наростає, цілком можна чекати скасування весняних конференцій Microsoft Build і Google I/O.