"Укрпошта" відзвітувала про прибуток / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку України Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» у 2019 році отримало 607 млн грн чистого прибутку порівняно зі збитками в розмірі 627 млн грн у 2018 році. Про це повідомила прес-служба "Укрпошти".

Читайте такожУ 200 разів більше, ніж у листоноші: голова «Укрпошти» назвав свою зарплату

Згідно з повідомленням, чистий дохід від реалізації товарів, робіт, послуг компанії минулого року становив близько 8,1 млрд грн, що на 18,7% більше аналогічного показника за 2018 рік.

Відео дня

Зокрема, у 2019 році зросли доходи компанії від письмової кореспонденції та дрібних пакетів - на 23,9%, від посилок - на 22,8%, від платежів - на 20,5%, від періодичних видань - на 6,5%.

Також, за інформацією прес-служби, "Укрпошта" у 2019 році отримала 69 млн грн доходу від здачі в оренду нерухомості, що вдвічі більше, ніж у 2018 році.

Також повідомляється, що витрати на оплату праці співробітників компанії у 2019 році, порівняно з 2018 роком, зросли на 411,3 млн грн - до 4,7 млрд грн, склавши загалом разом з нарахуваннями 5,8 млрд грн або більше 70% від доходів компанії.

У прес-службі відзначили, що понад 80% фонду заробітної плати "Укрпошти" становлять витрати на виробничий персонал, які минулого року зросли на 400 млн грн, і були направлені на зарплати працівникам виробничих спеціальностей, матеріальне заохочення операторів, листонош, начальників відділень зв'язку та їх заступників.

Згідно з повідомленням оператора поштового зв'язку, середня зарплата співробітників "Укрпошти" на повній зайнятості у 2019 році зросла на 18% - до 7443 грн.

Також повідомляється, що "Укрпошта" минулого року збільшила обов'язкові відрахування податків, зборів, внесків та інших обов'язкових платежів до бюджетів і державних цільових фондів, у порівнянні з 2018 роком, на 14,4% - до майже 2,5 млрд грн.

«2019 став переламним роком для компанії. Попри часто нерівні умови ведення бізнесу, обмежену інвестиційну програму та складні конкурентні умови Укрпошта збільшила обсяги бізнесу, отримала рекордний прибуток і була визнана кращою поштою світу з розвитку експорту, а українська марка вперше здобула звання кращої марки Європи та світу. Всі ці здобутки отримані завдяки спільній роботи всієї понад 65 тисячної команди Укрпошти", - наводяться в повідомленні слова генерального директора компанії Ігоря Смілянського.

У прес-службі з посиланням на Смілянського також відзначили, що завдяки збільшенню тарифу на доставку пенсій, можливості продавати майно і залучати інвесторів, інвестиційна програма компанії на поточний рік вперше в її історії становитиме понад 1,6 млрд грн.

«Це перший крок, аби протягом 2 років перейти на сучасні послуги, комп’ютеризацію та цифровізацію кожного куточка України. Що стане можливим завдяки впровадженню пересувних відділень та вперше з 1980 року розбудові нових сучасних сортувальних центрів», - підсумував гендиректор "Укрпошти".

У прес-службі уточнили, що остаточні дані результатів роботи компанії за 2019 рік будуть представлені після проведення міжнародного фінансового аудиту.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що допускає часткову приватизацію до 10 великих державних підприємств, які виконують соціально значущі функції, включаючи «Укрпошту».

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує понад 65 тис. співробітників.

«Укрпошта» щорічно здійснює обробку та доставку споживачам більш як 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн переказів, а також доставляє понад 83 млн пенсій.