Apple активізувала розробку власного пошуковика / REUTERS

Компанія Apple активізувала розробку власного пошукового сервісу, який може стати конкурентом пошуковика Google.

Про це пише Financial Times із посиланням на джерела, передає НВ.

Остання версія операційної системи Apple iOS 14 дозволяє шукати інформацію в Інтернеті в обхід Google. Так, Apple почала показувати власні пошукові результати й давати прямі посилання на сайти, коли користувачі вводять запити в пошук на головному екрані смартфона.

Відео дня

За словами джерел, нова функція "знаменує собою важливий прорив Apple у власних розробках" і може стати основою для більш серйозної "атаки" на Google. Хоча Apple зазвичай нічого не повідомляє про свої внутрішні проекти, нова функція свідчить про те, що компанія працює над створенням конкурента пошуковику Google.

Читайте такожПросто співайте мелодію: У Google з'явився унікальний пошуковик пісень (відео)

Два з половиною роки тому Apple переманила керівника пошукового підрозділу Google Джона Джаннандреа. В Apple він прийшов, щоб займатися розвитком технологій штучного інтелекту і віртуального помічника Siri.

Якщо Apple створить власний пошуковик, у компанії буде альтернатива на випадок, якщо регулятори заблокують її прибуткове партнерство з Google.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство юстиції США подало позовну заяву проти Google до Федерального суду у Вашингтоні, звинувативши компанію в зловживанні своїм становищем на ринку інтернет-пошуку та реклами. У позові стверджується, що для цього компанія використовує мережу ексклюзивних ділових угод.

Google платить мільярди доларів виробникам смартфонів, операторам зв'язку і розробникам, щоб пошуковик компанії був встановлений в якості пошуковика за замовчуванням. Зокрема, Apple щорічно отримує за це мільярди доларів.

Вас також можуть зацікавити новини