Ілюстрація REUTERS

Фахівці CIRP оцінили розподіл часток між моделями смартфонів iPhone в загальному обсязі продажів за підсумками другого кварталу поточного року.

Читайте такожНові iPhone отримають незвичайні дисплеї та вийдуть у 2021 році - ЗМІ

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Згідно їх розрахунків, чимала частина продажів припала на модель iPhone SE (2020), що і не дивно. Якщо бути точним, цю модель купував кожен п'ятий (19% продажів), при тому, що пристрій надійшло в продаж лише наприкінці квітня", - йдеться в повідомленні.

За даними CIRP, 73% покупців нових iPhone SE раніше були власниками інших моделей iPhone старше трьох років і лише 9% прийшли з табору Android. Багато в чому це обумовлено тим, що одночасно з випуском iPhone SE компанія Apple припинила продажі iPhone 8/8 Plus, не залишивши жодних інших доступних для iPhone.

фото CIRP

"Повну картину про розподіл продажів між усіма моделями iPhone на ринку Північної Америки, де позиції Apple максимально найсильніші, дає діаграма, підготовлена фахівцями CIRP", - підкреслює видання.

фото CIRP

Безперечним лідером залишається iPhone 11 з часткою 33%. Представники флагманської трійки - iPhone 11, 11 Pro та 11 Pro Max - сумарно забезпечили 65% продажів. Решта 16% порівну розділили між собою iPhone 8/8 Plus і iPhone Xr. Що показово, в аналогічному періоді 2019 року iPhone 8 і iPhone 8 Plus зайняли сумарно 21% від продажів всіх iPhone, а модель iPhone Xr була абсолютним рекордсменом з часткою майже 50%.

За чутками, у вересні Apple представить чотири нові iPhone 12: 5,4-дюймовий iPhone 12, 6,1-дюймовий iPhone 12, 6,1-дюймовий iPhone 12 Pro і 6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max.