Відповідний апгрейд дозволить камері пристрою отримувати більше світла / Ілюстрація REUTERS

Нові смартфони Apple отримають покращену систему камер. Фахівці уточнили, що ширококутні об'єктиви пристроїв отримають поліпшену апертуру — з f/2.4 до f/1.8.

Про це повідомляє видання MacRumors.

Читайте такожЩе до офіційного анонсу стала відома дата виходу iPhone 13

Відео дня

У розкритій записці для інвесторів, складеній аналітиками Блейном Кертісом (Blayne Curtis) і Томасом О'меллі (Thomas O'mallley) йдеться, що головною особливістю запланованих на 2021 рік iPhone виявиться нова камера. 

Відповідний апгрейд дозволить камері пристрою отримувати більше світла, що збільшить якість фотографій і відео, знятих в умовах поганої освітленості. Аналітики Barclays впевнені, що поліпшені камери отримають всі смартфони серії iPhone 13. Також телеоб'єктиви в моделях 13 Pro і 13 Pro Max матимуть апертуру f / 2.2 і фокусну відстань 65 міліметрів, що також поліпшить характеристики камери. Поставками компонентів займеться компанія Cirrus Logic.

Таким чином, звіт Barclays підтверджує повідомлення авторитетного аналітика Мін-Чи Ко (Ming-Chi Kuo), який в листопаді говорив, що відмінною особливістю нових смартфонів Apple виявиться нова система камер. Однак Ко вважає, що апгрейд отримають лише топові девайси серії — iPhone 13 Pro і 13 Pro Max.

Новинки Apple

  • 31 липня 2020 року компанія Apple перенесла щорічну презентацію нових iPhone
  • Презентація iPhone 12, повинна була відбутися у вересні 2020 року. Очікувалося, що не всі моделі iPhone 12 з'являться на ринку одночасно.
  • Станом на 20 жовтня 2020 року Apple вже продала за попереднім замовленням 2 мільйони смартфонів iPhone 12.
  • 28 жовтня 2020 року в ЗМІ з'явилися відгуки користувачів нових iPhone 12, які скаржилися на те, що модель вкрай незручна і травматична.
  • 8 листопада 2020 року з'явилася інформація про те, що Apple починає прийом попередніх замовлень на iPhone 12 mini та iPhone 12 Pro Max. Перший є найменшим iPhone за останні роки, а другий - найбільший iPhone за всю історію.
  • 8 листопада 2020 року в ЗМІ просочилися технічні характеристики iPhone 13.
  • 18 січня 2021 року стало відомо про те, що Apple переносить презентацію iPhone 13.