Оптимальний штат УЗ не повинен перевищувати 170 тисяч співробітників / фото УНІАН

Оптимальна чисельність працівників державної акціонерної компанії "Укрзалізниця" становить близько 170 тисяч осіб, тоді як сьогодні там працює 266 тисяч осіб.

Читайте такожВ Україні з 1 вересня подешевшали квитки на поїзди

Про це під час форуму Європейської Бізнес Асоціації заявив директор по економіці і фінансам "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев.

Відео дня

"Для мене оптимізована чисельність має становити для початку десь на рівні 170 тисяч осіб. Але тут ми маємо розуміти, що решта працівників опиниться на вулиці", - сказав він.

При цьому Рязанцев додав, що в собівартості послуг "Укрзалізниці" 45% припадає на фонд оплати праці, тому компанія повинна і далі прагнути не тільки до оптимізації чисельності співробітників, але і оптимізації обслуговується інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" в січні-червні 2018 року збільшила чистий прибуток порівняно з аналогічним періодом 2017 року в 3,8 рази - до 468,36 мільйона гривень.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.