Польша закриває один з пішохідних переходів на кордоні / lv.sfs.gov.ua

Польські прикордонники оголосили, що пішоходний пункт пропуску на кордоні з Польщею «Угринів-Долгобичув» на Львівщині припиняє роботу з початком наступного року.

Читайте такожБоротьба з контрабандою: вздовж кордону на Закарпатті встановили 7 кілометрів колючого дроту (фото)

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на повідомлення польської прикордонної служби.

Відео дня

В заяві пояснюють, що наприкінці року закінчується дія пілотного проекту з пішохідного перетину кордону на автомобільному пункті пропуску "Долгобичув-Угринів". Проте тимчасовий характер інфраструктури, облаштованої для пішохідного руху, створює чимало загроз і не дозволяє продовжити проект в його нинішньому вигляді.

"Крім того, з огляду на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їх прямим призначенням", - вказано в заяві.

За інформацією ZAXID.NET, львівські прикордонники наразі не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.

"Дія експерименту справді завершується. Ми чули про те, що пішохідний пункт пропуску мають намір закрити, але наразі очікуємо на офіційні документи від польських колег. Ймовірно, завтра-післязавтра отримаємо всі документи і тоді будемо знати точно, що буде з цим пунктом", – пояснила журналістам речниця Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Зазначається, що пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" відкрили у 2014 році. Від початку роботи він призначений для перетину кордону автомобільним транспортом. Проте влітку 2015 року там розпочали експериментальний проект на півроку та облаштували пішохідний перехід. Дію проекту постійно продовжували.

За даними польських прикордонників, щодоби пішохідним переходом у пункті пропуску "Долгобичув-Угринів" користуються близько 850 людей.