Українці дедалі рідше їздять до Росії, віддаючи перевагу поїздкам до Європи / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" скоротила періодичність курсування поїздів до Росії через падіння попиту.

Читайте такожУкраїна хоче оновити "Укрзалізницю" за допомогою польських інвесторів

Як повідомила прес-служба компанії, з 5 лютого 2019 року поїзди №24/23 Одеса - Москва - Одеса та № 20/19 Харків - Москва - Харків будуть відправлятися через день замість щоденного курсування.

Відео дня

"Зменшення рейсів поїздів в Росії пов'язано зі стрімким падінням пасажиропотоку між країнами. Так, у 2018 році "Укрзалізниця" перевезла до Росії 772,9 тисячі пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно зі статистикою, з кінця літа 2018 року пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом до Європейського Союзу. "За період з серпня до кінця минулого року "Укрзалізниця" перевезла пасажирів в ЄС на 10% більше, ніж у РФ. Загалом до ЄС і назад з серпня 2018 року до січня 2019 року перевезено 362,9 тисячі пасажирів, а в Росію і назад - 329,4 тисячі пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Також, фахівці "Укрзалізниці" прогнозують подальшу переорієнтацію зарубіжного пасажиропотоку на європейський напрям.

У прес-службі нагадали, що в 2018 році вже були скасовані прямі поїзди та причіпні вагони, які прямували до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури України розглядає питання закриття залізничного сполучення з Російською Федерацією.