Ілюстрація REUTERS

За 2018 рік найбільше часу провели в заторах автомобілісти столиці Колумбії Боготи – 272 години. Не набагато менше страждають і водії європейських Рима, Дубліна і Парижа.

Читайте такожЗручний громадський транспорт: у Кабміні розповіли, з чого потрібно почати

Про це йдеться в рейтингу компанії INRIX, яка спеціалізується на аналітиці перевезень, передає ТСН.

Відео дня

Зокрема, згідно з рейтингом, у Боготі час, проведений водіями у заторах, навіть знизився на 5% і досяг нинішнього рівня 272 години на рік. Наступне місце в антирейтингу посідає столиця Італії Рим – 254 години, далі Дублін – 246 годин і Париж – 237 годин.

Продовжують антирейтинг Ростов-на-Дону (237 годин), Лондон (227 годин), Мілан (226 годин), Бордо (223 години), Мехіко (218 годин) і Москва (210 годин).

Загалом до рейтингу увійшло понад 200 міст із 38 країн на шести континентах. Цікаво, що в ньому не згадується жодне з міст України, незважаючи на те, що скажімо в Києві теж бувають значні ускладнення руху.

Варто відзначити, що Лос-Анджелес, жахливі затори якого нещодавно показали на відео, навіть близько не увійшов до десятки, ні навіть до двадцятки. Залишається тільки здогадуватися, що ж в такому разі робиться в містах, які "випередили" його.