Автомобіль відрізняється новим дизайном кузова \ фото Aston Martin

Компанія Aston Martin розсекретила серійний електромобіль Rapide E, який випустять обмеженим тиражем в 155 моделей.

Читайте такожAston Martin показав фото нового суперкара

Автомобіль відрізняється новим дизайном кузова, переробленим для поліпшення аеродинаміки і охолодження компонентів силової установки, передає kommersant. Ковані алюмінієві колісні диски отримали аеродинамічні обтічники, а покришки Pirelli P-Zero з низьким опором коливанню були спеціально розроблені для нового електромобіля.

Відео дня

Замість 6-літрового V12, коробки передач і паливного бака в карбон-кевларових корпусах встановлені акумулятори, що мають ємність 65 кВт/год. Батарея, що забезпечує запас ходу до 300 км, підтримує зарядку потужністю до 800 В. Два електродвигуни, встановлені ззаду, мають загальну потужність-610 к. с.

В Aston Martin підкреслили, що динамічні характеристики Rapide E не будуть залежати від запасу енергії в акумуляторах, а по керованості електрична версія виявиться не гіршою Rapide S з 603-сильним 6-літровим бензиновим V12.

У салоні Rapide E з'явилася цифрова панель приладів, функціонал якої розширено з урахуванням специфіки електромобілів - відображаються залишок заряду акумулятора, можливість побудови маршруту в навігації з урахуванням зарядних станцій по дорозі і інші опції.

Вартість Aston Martin Rapide E буде названа пізніше. Перші моделі клієнтам передадуть в четвертому кварталі 2019 року.