Ілюстрація / REUTERS

Компанія Uber запустить послугу Uber Air (повітряне таксі) в австралійському місті Мельбурн.

Про це повідомляє телеканал ABC з посиланням на заяву компанії, передає РБК.

За даними видання The Guardian, повітряне таксі запустять ще в двох американських містах - Даллас (штат Техас) і Лос-Анджелес (штат Каліфорнія).

Відео дня

Відзначається, що Мельбурн обійшов міста Бразилії, Франції, Індії і Японії, які також розглядалися для запуску нового сервісу. У компанії уточнили, що випробувальні польоти почнуться вже в 2020 році, повномасштабний комерційний запуск запланований на 2023 рік.

Так, пасажири будуть переміщатися з даху на дах по мережі посадкових майданчиків під назвою Skyports. Сервіс працюватиме з допомогою програми Uber. Повітряне таксі буде здійснювати вертикальні зліт і посадку.

Читайте такожУ Німеччині показали безпілотне літаюче таксі (фото)

Представник Uber підкреслив, що Uber Air допоможе зменшити затори, які обходяться австралійському бюджету в $16,5 млрд в рік. Експерт RMIT University Метью Маріно сказав, що повітряне таксі потенційно безпечніше, ніж безпілотні автомобілі.

"У той час як автомобіль без водія зіткнеться з перешкодами на дорозі, такими як пішоходи у своїх мобільних телефонах або інші транспортні засоби, повітряні таксі не будуть мати таких перешкод", - пояснив він.

При цьому, експерт Центру міських досліджень Кріс де Грюйтер назвав кілька можливих мінусів нового сервісу: низька пропускна здатність, візуальний безлад у небі, шкоду екології та порожній пробіг.

Раніше УНІАН повідомляв, що сервіс таксі Uber і австралійська туристична група Tourism Queensland запустять підводне таксі.