Jaguar хоче змінити значення слова «автомобіль» / фото Jaguar Land Rover

Компанія Jaguar підготувала ініціативу щодо зміни визначення слова «автомобіль» в Оксфордському словнику англійської мови. Британці вважають, що нинішный опис цього слова не підходить під електрокари.

Читайте такожНовий Jaguar XJ вирішили зробити електрокаром

Відповідний лист компанія вже направила видавничого дому Оксфордського університету, повідомляє прес-служба Jaguar.

Відео дня

В даний час на сайті OxfordDictionaries.com значення «автомобіля» тлумачиться як «дорожній транспортний засіб з чотирма колесами, що приводиться в рух двигуном внутрішнього згоряння і здатний перевозити невелика кількість людей». У компанії Jaguar пояснили, що, виходячи з цього визначення, Jaguar I-Pace та інші електрокари не є автомобілями, передає Autonews.

«Визначення будь-якого типу транспортного засобу або технології ретельно продумується, щоб воно було максимально орієнтоване на споживача. Для нас стало великою несподіванкою, що визначення автомобіля трохи застаріло. Саме тому ми закликаємо Оксфордський словник англійської мови оновити онлайн-класифікацію, щоб відобразити перехід від традиційних двигунів внутрішнього згоряння до більш екологічних силових установок», — розповів представник Jaguar.

Jaguar I-Pace комплектується двома електричними двигунами (по одному на кожній осі), які в сумі видають 400 к. с. і 696 Н·м крутного моменту. Кросовер здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 4,8 сек., а його максимальна швидкість примусово обмежена 200 км на годину. Двигуни живляться від комплекту літій-іонних батарей на 90 кВт·год, що складаються з 432 осередків, які забезпечують запас ходу в 470 км (за циклом WLTP).

За допомогою швидкої 100-кіловатної системи підзарядити батарею з нуля до 80% можна за 40 хвилин, а через точку 50 кВт — за 90 хвилин. При використанні домашньої розетки для поповнення запасу акумуляторів буде потрібно трохи більше десяти годин.