Fitch підвищило рейтинг УЗ / фото УНІАН

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг «Укрзалізниці» до рівня «B» (позитивний - УНІАН) з «B-».

Читайте також"Укрзалізницю" повернуть Мінінфраструктури найближчим часом

Про це повідомив очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Fitch Ratings слідом за сувереном підвищує рейтинг «Укрзалізниці». Рівень «В» є, і саме УЗ - перша українська державна компанія, яка отримала таке підвищення від провідного рейтингового агентства», - написав він.

Кравцов зазначив, що уряд зробив низку системних і професійних кроків. «Завдяки цьому Україна, а слідом і компанія, отримали підвищення кредитного рейтингу. Ми даємо позитивний сигнал для інвесторів, особливо в контексті можливостей залучення додаткового фінансування в модернізацію і розвиток залізниці», - написав він.

За словами Кравцова, в офіційному релізі Fitch зазначається, що «Фінансово-господарські показники діяльності «Укрзалізниці» додають впевненості інвесторам у стабільності компанії.

Як повідомляв УНІАН, раніше Fitch Ratings опублікувало очікуваний пріоритетний незабезпечений рейтинг "B- (EXP)" планованих облігацій Rail Capital Markets Plc для "Укрзалізниці", що є участю в кредиті з орієнтовним терміном погашення в 2022-2024 роках.