BMW представила передньопривідний седан / фото BMW

Компанія BMW розкрила всі подробиці про компактний спортивний седан, який буде конкурувати з Mercedes-Benz CLA. Новинка розділила платформу FAAR з хетчбеком 1 серії і успадкувала у спорідненої моделі лінійку двигунів і дизайн інтер'єру.

Читайте такожBMW готує свій найдоступніший електрокар на базі «одинички»

На старті продажів заявлені дві модифікації з приводом на передні колеса і топова версія M235i з системою повного приводу, пише motor.ru.

Відео дня

Довжина BMW 2 Series Gran Coupe — 4 526 міліметрів, ширина — 1 800 міліметрів, висота — 1 420 міліметрів, колісна база — 2 670 міліметрів. Новинка зберегла фірмову рису старших купеподібних моделей — безрамочні двері. Заявлений обсяг багажника — 430 літрів, що на 50 літрів більше, ніж у хетчбека 1-Series.

Салон 2 Series Gran Coupe ідентичний «одиничці»: дизайн передньої панелі, центрального тунелю і дверних карт загальний, цифрова панель приладів, у медіасистемі з 10,25-дюймовим дисплеєм є функція розпізнавання жестів. Крім того, 2 Series Gran Coupe отримав нову систему фонової підсвітки з шістьма кольорами.

Базова комплектація 2 Series Gran Coupe багатша, ніж в «одинички»: є камери заднього виду, світлодіодна оптика, спортивне кермо, передні крісла з електроприводом, асистент контролю сліпих зон, система контролю смуги і функція попередження лобових зіткнень. В переліку доступних опцій — інтелектуальний помічник BMW, який сприймає голосові команди.

В Європі продаж 2 Series Gran Coupe почнеться з трьох версій: бензинової передньопривідної 218i з 1,5-літровою 140-сильною (220 Нм крутного моменту) «турботрійкою», дизельної передньопривідної 220d з чотирициліндровим мотором потужністю 190 кінських сил (400 Нм) і флагманської M235i xDrive з повним приводом і 2,0-літровим 306-сильним (450 Нм крутного моменту) турбодвигуном. У США гамма модифікацій буде обмежена двома повнопривідними виконаннями — M235i xDrive і 228i xDrive (240 кінських сил, 350 Нм крутного моменту).

Найшвидша BMW 2 Series Gran Coupe у версії M235i xDrive c восьмидіапазонним автоматом і механічним диференціалом Torsen здатна розганятися з 0-100 кілометрів на годину за 4,7 секунди. Відмінності таких машин від звичайних дизайнерських купе зводяться до 18-дюймових колес, модернізованих вузлів підвіски, рульового управління і продуктивніших гальм.

Ціни на BMW 2 Series Gran Coupe поки не оголошені. Ймовірно, прайс-лист оприлюднять під час публічної прем'єри в листопаді на автосалоні в Лос-Анджелесі. Очікується, що продажі дизайнерської «двійки» почнуться в березні 2020 року.