Нові BMW X5 M і X6 M отримали 625-сильний мотор / фото BMW

Компанія BMW представила «заряджені» кросовери X5 M і X6 M нового покоління. Автомобілі отримали двигун від суперседана M5, який в топовій модифікації видає 625 кінських сил.

Читайте такожBMW не оновлюватиме свій електрокар i3: у компанії розповіли, чому

Мова йде про 4,4-літровий бензиновий двигун V8 з двома турбінами, який у стандартній версії розвиває 600 к. с. (750 Н·м крутного моменту), що на 33 сили могутніше за мотор кросоверів попереднього покоління, пише Autonews. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу. Нові BMW X5 M і X6 M здатні набирати першу «сотню» за 3,9 сек., а максимальна швидкість примусово обмежена 250 км на годину. З опціональним пакетом M driver's Package електронний обмежувач пересунутий на позначку 290 км на годину.

Відео дня

Цей же мотор на потужніших версіях Competition форсований до 625 кінських сил. Такі кросовери прискорюються з місця до 100 км/год за 3,8 секунди. Значення максимальної швидкості не змінилося.

Кросовери отримали модернізоване шасі з адаптивною підвіскою і системою активного придушення кренів, а також вдосконалене рульове управління. Плюс до всього новинки укомплектували передніми шестипоршневими гальмівними механізмами з 395-міліметровими дисками. Ззаду — однопоршневі механізми з дисками діаметром 380 міліметрів.

Зовні від стандартних моделей «заряджені» кросовери можна відрізнити завдяки зміненим радіаторним гратам, бічним дзеркалам аеродинамічної форми, чотирма патрубками випуску і 22-дюймовим колісним дискам.

В цілому інтер'єр запозичений у стандартних X5 і X6, проте M-модифікації отримали обтягнуте шкірою спортивне рульове колесо, особливі сидіння з посиленою бічною підтримкою, пороги, що підсвічуються, елементи оздоблення з карбону і алюмінію, а також інший селектор коробки передач.

Продажі «заряджених» кросоверів почнуться в першій половині 2020 року.