Ілюстрація / REUTERS

Автовиробники PSA Peugeot і Fiat Chrysler у середу, 18 грудня, оголосили про своє злиття.

Наразі вони доопрацьовують усі умови для злиття за принципом 50 на 50. У разі успіху їхня компанія може стати четвертим за величиною автовиробником у світі. Злиття ще мають затвердити антимонопольні органи, передає DW.

У спільній заяві компанії повідомили, що нову групу очолить генеральний директор PSA Карло Таварес, а очільник Fiat Chrysler Джон Елканн буде головою ради директорів об'єднаної компанії. Її назва ще невідома. Так само представники компаній ще не оголосили, на платформі якої з двох компаній будуть вироблятися машини нового автовиробника.

Відео дня

Читайте такожMaserati анонсувала прем'єру нового спорткара

Нова група вже планує продавати 8,7 мільйона авто на рік. Більшими за ці обсяги продажу мають лише Volkswagen, Toyota та французько-японська група Renault-Nissan.

Нова група матиме річний оборот у майже 170 мільярдів євро та річний прибуток від операцій у понад 11 мільярдів євро - без компаній Magneti Marelli та Faurecia.

До групи PSA Peugeot належать компанії Citroën, Faurecia, Peugeot Motocycles, Banque PSA Finance, Peugeot Citroën Moteurs (PCM), Process Conception Ingénierie (PCI), DS Automobiles. У 2017 році група придбала німецьку компанію Opel та британську Vauxhall.

Корпорація Fiat Chrysler володіє компаніями Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram Trucks, Abarth, Mopar і SRT, Maserati, COMAU, Magneti Marelli і Teksid.