У метро Києва продовжать заміну турнікетів / Фото: УНІАН

До середини поточного року в київському метро замінять турнікети на 15 станціях - всього встановлять 173 нових пристрої.

Як повідомляє "КиевVласть" з посиланням на інформацію КП "Київський метрополітен", постачання обладнання вартістю 101,9 мільйонів гривень здійснить компанія Riko зі Словенії. Таким чином, після їх установки в столичному метро буде вже 535 турнікетів, здатних приймати сім засобів оплати проїзду, включаючи електронний квиток. Також нове обладнання повинно перестати бити пасажирів.

За інформацією КП, заміна турнікетів планується на наступних станціях:

Відео дня

"Героїв Дніпра" – 16 шт.;

"Оболонь" – 14 шт.;

"Почайна" – 13 шт.;

"Тараса Шевченка" – 8 шт.;

"Контрактова площа" – 16 шт.;

"Площа Льва Толстого" – 10 шт.;

"Либідська" – 10 шт.;

"Палац спорту" – 8 шт.;

"Кловська" – 6 шт.;

"Дружби народів" – 7 шт.;

"Видубичі" – 15 шт.;

"Славутич" – 7 шт.;

"Осокорки" – 14 шт.;

"Позняки" – 14 шт.;

"Харківська" – 15 шт.

Читайте такожУ столичному метро назвали причину вчорашнього збою в системі оплати картками

Згідно з договором, турнікети повинні пропускати не менше 1200 пасажирів на годину і приймати сім засобів оплати проїзду: банківські безконтактні картки Visa payWave, MasterCard PayPass; безконтактні картки автоматизованої оплати проїзду; "Картку киянина" з безконтактними інтерфейсами Mifare Plus і Cipurse; паперові одноразові квитки з QR-кодом АСОП; разові квитки з QR-кодом АСОП на екрані електронного пристрою (телефону тощо); паперові пільгові разові квитки з QR-кодом АСОП; пільгові разові квитки з QR-кодом АСОП на екрані електронного пристрою (телефону тощо).

Гарантія нового обладнання складе 12 місяців, а його постачальник, згідно з договором, є його виробником.

Як повідомляв УНІАН, раніше в київському метро пасажири зламали турнікети через проблеми з оплатою проїзду. Після цього в КП повідомили, що стався масштабний збій і пообіцяли впровадити резервну систему.