Зношеність автобусного парку КП «Київпастранс» становить 75% \ фото facebook.com/Kyivpastrans

У Києві планується придбати на умовах лізингу 200 нових автобусів для оноплення парку рухомого складу комунального підприємства «Київпастранс».

Читайте такожВодіїв і контролерів транспорту Києва щодня перевіряють термометром – Київпастранс

Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради. Заплановано купити 120 одиниць транспорту довжиною не менше 12 м і ще 80 одиниць довжиною 18,5 м.

Відео дня

«Зношеність автобусного парку КП «Київпастранс» становить 75%. Відповідно до Стратегії розвитку Києва, ця цифра не має перевищувати 25%. За період 2018-2019 років було придбано лише 9 автобусів великої та особливо великої місткості. Тому сьогодні ми говоримо про додаткових 200 одиниць. Вартість лізингу – 50,7 мільйонів євро», - пояснив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Планується придбати автобуси з низьким рівнем підлоги, салони і кабіни яких будуть обладнані кондиціонерами, відповідність екологічним стандартам не нижче EURO-5.

Термін лізингу – 36 місяців від дати підписання першого акта приймання-передачі, але не пізніше 31 грудня 2023 року.

За словами Страннікова, «Київпастранс» має погодити фінансові зобов’язання з Європейським банком реконструкції та розвитку. Своєю чергою Департамент транспортної інфраструктури КМДА при поданні бюджетних запитів до проектів бюджету міста на 2021-2024 роки має включати до них потребу в коштах для відшкодування вартості предмета лізингу.

За даними міської влади, щоденно на транспортний маршрут столиці виходять 353 автобусів «Київпастранс».