Ілюстрація REUTERS

Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрзалізниця» вживає невідкладних заходів, щоб у разі ускладнення епідеміологічної ситуації в Україні підготувати галузеві клінічні лікарні до прийому хворих коронавірусною інфекцією. Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожЩоб уникнути скупчення людей на вокзалах: термін повернення квитків продовжили до 90 і 180 діб

«Компанія робить усе можливе, щоб забезпечити медичні заклади необхідним обладнанням, ліками, засобами індивідуального захисту та дезінфекції», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Так, на сьогодні для працівників залізничних лікарень та регіональних філій «Укрзалізниці» вже закуплено понад 10 тис. респіраторів, 43 тис. пар одноразових рукавичок, більш як 4,2 тис. захисних окулярів, близько 500 флаконів засобів для дезінфекції медичних інструментів і обладнання, 1 тис. упаковок поліетиленових мішків-пакетів для біологічно небезпечних відходів, 100 пластикових контейнерів для медичних інструментів, близько 5 тис. літрових антисептиків для рук, спиртовмісні серветки тощо. Також планується придбати близько 1 тис. електронних інфрачервоних термометрів, більш як 11 тис. медичних халатів і майже 44,5 тис. одноразових медичних масок.

«Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в медичних установах «Укрзалізниці» призупинено планову госпіталізацію хворих і плановий прийом пацієнтів, зокрема й планові амбулаторні і стоматологічні консультації лікарів, роботу денних стаціонарів для хворих амбулаторно-поліклінічних підрозділів, проведення діагностичних і фізіотерапевтичних процедур», - повідомляє прес-служба.

На час карантину в галузевих медичних установах припинено обов'язкові профілактичні медичні огляди, крім передрейсових та післярейсових для залізничників, задіяних у процесі перевезень.

Відзначається, що в усіх медичних установах посилено протиепідемічні заходи: здійснюється дезінфекція приміщень і вологе прибирання, обмежено доступ в приміщення лікарень для громадян, які відвідують хворих.

«Крім того, філія «Центр охорони здоров'я» АТ «Укрзалізниця» наразі визначає потреби в обладнанні, яким необхідно забезпечити залізничні лікарні для проведення реанімаційних заходів інтенсивної терапії на випадок ускладнень, викликаних коронавірусом», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, йдеться про апарати штучної вентиляції легенів, дефібрилятори, пульсоксиметри, монітори пацієнта. Також «Укрзалізниця» розробляє з профільними міністерствами питання про включення потреб компанії в державні програми фінансування.

Також повідомляється, що в компанії проводяться практичні тренінги з працівниками щодо дій на випадок підозри пасажирів на коронавірусну інфекцію, останнім часом відповідне навчання вже пройшли більш як 11 700 співробітників.

Загалом на залізничному транспорті в складі філії «Центр охорони здоров'я» АТ «Укрзалізниця» функціонує 8 клінічних лікарень, 6 лінійних амбулаторій, 142 здоровпункти і 48 медпунктів на залізничних вокзалах.

Крім того, «Укрзалізниця» підготувала 15 галузевих об'єктів соціальної сфери - дитячі табори, оздоровчі заклади та пансіонати - загалом на більше ніж 3700 ліжко-місць. У разі погіршення епідеміологічної ситуації в країні ці установи також можуть бути задіяні.

Як повідомляв УНІАН, із 17 березня «Укрзалізниця» припинила міжнародні пасажирські залізничні перевезення до завершення періоду карантину, а також повідомила про призупинення руху приміських поїздів через держкордон.

З 18 березня "Укрзалізниця" припинила перевезення пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішнього сполучення в рамках виконання урядової постанови, спрямованої на запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.