Ілюстрація REUTERS

Пандемія коронавіруса призведе до банкрутства більшості авіаліній у світі до кінця травня, якщо уряди й індустрія не зроблять скоординовані кроки, щоб цього уникнути.

Про це пише Bloomberg з посиланням на висновки сіднейського авіаційного консалтингового центру CAPA. Багато перевізників, вірогідно, вже були доведені до технічного банкрутства або ж зіштовхнулися з проблемами у виплаті боргів. Компанії швидко розтрачують свої грошові резерви, тому що частина їхніх флотів на землі, а ті літаки, які все ще в небі, здійснюють рейси на пів порожні.

"Скоординовані дії уряду й індустрії потрібні вже зараз для того, щоб відвернути катастрофу", - повідомили в CAPA. В протилежному випадку, "відновлення після кризи буде подібне до жорстокого поля битви, усіяного втратами".

Відео дня

Читайте такожПасажирам повертатимуть повну вартість квитків на скасовані міжнародні поїзди

В CAPA вважають, що більшість найбільших перевізників в США, Китаї й на Близькому Сході, швидше за все, виживуть завдяки допомозі урядів чи їхніх власників. Авіакомпанії стали найбільшими корпоративними жертвами спалаху коронавірусу, який заблокував авіаційний трафік. В Міжнародні асоціації повітряного транспорту прогнозують, що збитки галузі можуть досягти 113 мільярдів доларів.