У Хмельницькому призупиняють пасажирські перевезення маршрутками / фото УНІАН

На виконання урядової постанови з 4 квітня у Хмельницькому повністю зупиняються пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі.

Про це УНІАН повідомив в.о. начальника управління транспорту та зв’язку Хмельницької міськради Сергій Шепурев.

Таким чином, роботу припинять близько 100 одиниць маршруток.

Відео дня

Водночас міська влада запроваджує п’ять нових тимчасових автобусних маршрутів за рахунок транспортних засобів комунального підприємства "Хмельницькелектротранс". Це дасть змогу забезпечити перевезення громадян, які проживають у віддалених мікрорайонах, де немає тролейбусного сполучення.

Читайте такожЧернівецьку область повністю закривають на карантин: рух приватного транспорту обмежать

У коментарі УНІАН директор КП "Хмельницькелектротранс" Віктор Паламарчук зауважив, що всі тролейбусні маршрути у місті працюватимуть у звичайному режимі руху. Зокрема, на вихідні на лінію випустять 56 тролейбусів, у будні – 74.

Він нагадав, що в Хмельницькому з 20 березня призупинені пільгові перевезення пасажирів у міському громадському транспорті, винятком є учасники АТО та члени їхніх сімей.

Крім цього, у тролейбусах, на виконання урядової постанови, перевозять 50% пасажирів від посадочних місць. У середньому, це виходить 13-18 пасажирів одночасно.

Водночас Паламарчук визнав, що за час карантину щоденна виручка підприємства від перевезень зменшилася втричі і становить близько 30-33 тис. грн.

Нагадаємо, в Україні збільшилася кількість хворих на коронавірус - наразі підтверджено вже 1072 випадки захворювання.

Читайте також: