Мер Дніпра наголошує на небезпеці / фото: УНІАН

Дніпропетровська облдержадміністрація скасувала обмеження в’їзду транзитного автотранспорту в Дніпро, ухвалене 7 квітня на засіданні спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня Дніпровської міськради.

Як передає кореспондент УНІАН, прес-служба Дніпропетровської ОДА 10 квітня ввечері оприлюднила заяву голови ОДА Олександра Бондаренка про те, що в’їзд до Дніпра та виїзд з міста відкрито для всіх машин.

«Наразі жодних обмежень щодо в’їзду до обласного центру не існує. Тому що, не було відповідного рішення обласної комісії ТЕБ і НС. Транзитні машини, машини з інших областей можуть спокійно в’їжджати до міста і виїжджати з нього. Блокпости, які є навколо Дніпра, діють в штатному режимі. Ми працюємо в повній взаємодії з Нацполіцією», – підкреслив Бондаренко.

Відео дня

Він зазначив, що такі обмеження діятимуть тільки за нагальної потреби і координуватиме цю роботу разом з начальником ГУ НП в Дніпропетровській області Володимиром Огурченком.

«Ми домовилися з очільником міськради Дніпра Борисом Філатовим, що за потреби будемо обговорювати необхідність обмежити рух до Дніпра, виносити це питання на обласну комісію ТЕБ і НС та ухвалювати рішення», - заявив Бондаренко.

Він також додав, що наразі на Дніпропетровщині обмеження щодо в’їзду транспорту до міста та виїзду з нього діють лише в Першотравенську. Його прийняла обласна комісія ТЕБ і НС, аби зупинити розповсюдження коронавірусу.

Водночас, сьогодні мер Дніпра Борис Філатов поширив через прес-службу Дніпровської міськради та Facebook свою незгоду з Бондаренком.

«Коли обласне керівництво на чолі з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком залишило місто відкритим для всіх машин, воно взяло на себе політичну відповідальність за можливий спалах у місті захворюваності на COVID-19. Як відомо, днями таку ситуацію зафіксували у Першотравенську. Щодня до Дніпра в’їжджає щонайменше 15 тис. автомобілів. Крім тих, хто має у місті роботу, сюди приїздять також мешканці інших територіальних громад. Деякі з них відверто нехтують карантинними обмеженнями, збільшуючи таким чином ризики зараження коронавірусною інфекцією себе та оточуючих», - зазначив Філатов.

За його словами, вже два тижні у Дніпрі, діє режим надзвичайної ситуації, однак до міської ради регулярно надходять скарги від містян на заїжджі компанії людей, зокрема з Синельникового та Запоріжжя.

Мер Дніпра Філатов висловив категоричну незгоду з позицією обласної влади, котра, за його словами, «відверто суперечить стратегії міста у протидії поширенню епідемії коронавірусу».

«Губернатор Олександр Бондаренко, а також керівники головних управлінь Національної поліції, ДСНС і СБУ у Дніпропетровській області, котрим для ухвалення важливих рішень, очевидно, достатньо й телефонних вказівок, повинні розуміти: у разі розгортання у Дніпрі найгіршого сценарію з COVID-19, це буде ваша політична та особиста відповідальність» , - заявив Філатов.

Довідка. Наразі в Дніпрі 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Троє людей одужали після лікування.