Літак зустріли водяним салютом / Фото facebook.com/odessa.aero

Латвійська авіакомпанія АirBaltic сьогодні, 27 березня, відновила прямі рейси за маршрутом Рига-Одеса-Рига.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив генеральний директор міжнародного аеропорту «Одеса» Віталій Портянко.

Перший літак, який доставив до Одеси 66 пасажирів, зустріли водяним салютом.

Відео дня

Читайте такожНайбільший європейський лоукостер Ryanair обіцяє ще 50 напрямків з України

«Сьогодні після 3-річної перерви АirBaltic відновила прямі рейси», - сказав Портянко.

Посол Латвії в Україні Юрій Пойканс під час церемонії прийняття першого рейсу наголосив, що відновлення авіарейсів в Одесу з Риги є доказом поліпшення ситуації в нашій країні, незважаючи на деякі труднощі.

«Це також свідчить про тісні зв'язки України й Латвії у різних сферах, у тому числі, транспортній. В середині червня намічається безвізовий режим між Україною і Євросоюзом, і я дуже сподіваюся, що цей рейс дасть додатковий поштовх розвитку туризму. Символічно, що рейс відкривається за тиждень до візиту президента України Петра Порошенка до Латвії. Візит відбудеться наступного тижня, 4 квітня», - сказав Пойканс.

Він висловив упевненість у тому, що відновлення авіарейсу викличе інтерес у самій Латвії, де 2% населення складають етнічні українці. Передбачається, що напрямок користуватиметься попитом у літніх латвійців, які ностальгують за «старою Одесою», а також – у молодих людей, які цікавляться цим українським містом, у моряків і бізнесменів.

Поки що рейси виконуватимуться двічі на тиждень. Виліт з Риги - щоп'ятниці та щонеділі о 23.35, з Одеси – щопонеділка і щосуботи о 3.45 за місцевим часом.

За словами регіонального представника AairBaltic в Україні Марії Радченко, рейс відкриє одеситам нові можливості для подорожей до Європи і Скандинавії. Крім того, це додаткова можливість для європейців відвідати Одесу.

«На першому етапі рейси виконуватимуться двічі на тиждень, з вильотом з Риги щоп'ятниці та щонеділі о 23.35, з Одеси - щопонеділка і щосуботи о 03.45 за місцевим часом. У червні і липні планується послідовне збільшення частоти польотів до 4 рейсів на тиждень», - сказала Радченко.

Лінію обслуговуватимуть літаки Boeing 737 і Bombardier Q400NextGen.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт «Одеса» належить до групи найбільших аеропортів України і пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, СНД, а також країнами Західної Європи, Азії, Африки.

АirBaltiс (AIR BALTIC CORPORATION) забезпечує прямі рейси з Риги в більш ніж 60 пунктів призначення. Компанія пропонує стикування в аеропорту Риги з пунктами призначення маршрутної мережі авіакомпанії в Скандинавії, Європі, СНД і на Близькому Сході. Флот компанії складається з 25 літаків - Boeing і Bombardier Q400Next Gen.