/ фото zn.ua

Голова Донецької обласної цивільно-військової адміністрації Павло Жебрівський заявив, що розбудова автомобільних шляхів у Донецькій області потребує фінансування у розмірі 29 мільярдів гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Жебрівський заявив сьогодні під час форуму, який присвячено відновленню та розвитку Донбасу, що проходив у Маріупольському державному університеті.

«Нам необхідно 29 мільярдів гривень, щоб привести дороги Донеччини до відповідності», - зазначив Жебрівський.

Відео дня

За його словами, ключові автотраси області залишилися на окупованій території Донбасу. Жебрівський також наголосив на важливості продовження децентралізації управління, яка наразі триває в Україні.

«Кожен регіон має бути економічно самодостатнім», - підкреслив Жебрівський.

Читайте такожНа Донеччині нетверезий водій позашляховика протаранив блокпост (фото)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Жебрівський також заявив, що очікує отримати від Європейського Союзу 1,3 млрд грн допомоги для Донецької області.

Сьогодні, 2 червня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та єврокомісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган перебувають на Донбасі. У Маріуполі вони взяли участь у форумі, який присвячено відновленню та розвитку Донбасу.

Єврокомісара супроводжують перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, віце-прем'єр Геннадій Зубко, голова Донецької ОДА Жебрівський та міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.