Авіакатастрофа під Харковом - стало відомо, скільки Ан-26 експлуатуються в Україні / Фото: REUTERS

Після авіакатастрофи з військовим літаком Ан-26 під Харковом у державному підприємстві «Антонов» розповіли, скільки ще таких екземплярів літака експлуатуються в Україні.

Про це інформує ДП Антонов у Facebook.

На сьогодні в Україні в експлуатації 53 таких літаки: 24 у цивільній авіації й 29 – у державній авіації. Найстарішому – 48 років і 5 місяців, наймолодшому – 35 років та 1 місяць.

Відео дня

Читайте такожПадіння Ан-26 біля Чугуєва: в реанімації помер один із постраждалих курсантів

Технічне обслуговування, кажуть в «Антонов», відбувається згідно з регламентом: оперативне, періодичне, сезонне, спеціальне й технічне обслуговування при зберіганні літака.

«Літакам Ан-26 всіх модифікацій в індивідуальному порядку може бути встановлений призначений строк служби 50 років», – наголошують у компанії.

При цьому в «Антонов» додають, що розробили середній військово-транспортний літак Ан-178, якого на сьогодні вже готові постачати армії.

«Цей новий літак з сучасним бортовим обладнанням відповідає вимогам ЗСУ та може замінити Ан-26, в тому числі для підготовки курсантів», – повідомили у прес-службі.

Авіакатастрофа на Харківщині: деталі трагедії

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб – військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив лише один курсант.
  • ДБР назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців внаслідок катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.
  • У Харкові, 29 вересня, відбулась церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих в авіакатастрофі травм помер у лікарні.
  • Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявляв, що експертиза ДНК тіл загиблих військових льотчиків і курсантів триватиме близько 2-3 тижнів.