Будівництво в Києві метро на Виноградар не зупинилося / фото КП "Київський метрополітен"

Будівництво метро на Виноградар не зупинилося та йде за графіком.

Читайте такожМетро на Виноградар: будівельники показали гігантську машину для тунелів

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив в ході онлайн-брифінгу, відповідаючи на питання журналістів про нібито припинення будівництва метро на Виноградар.

Відео дня

"Це вже не вперше навколо будівництва метро на Виноградар видають таку "інформацію", на цю тему є безліч спекуляцій. Хочу вас запевнити, що роботи там тривають... за графіком. Фахівці вже майже закінчили збирати величезний прохідницький комплекс. Згідно з проектом, прохідницький щит почне роботу зі сторони станції "Мостицька" і фінішує майже за 1,3 кілометра біля станції "Сирець", - сказав мер столиці.

Він зазначив, що, за словами фахівців, на ці роботи їм знадобиться близько 6 місяців.

"Сьогодні роботи з будівництва нових станцій та перегонів метро на Виноградар тривають на всіх майданчиках. Представники "Київметробуду" відзначають, що компанія отримує фінансування від міста в повному обсязі й робить все, щоб в грудні 2021 року дві нові станції метро на Виноградар були відкриті", - підкреслив Кличко.

Він нагадав, що довжина ділянки метро між двома новими станціями становитиме 3,7 кілометра, нею перевозитимуть близько 90 тисяч пасажирів на добу.

"Я збираюся ще раз відвідати будівництво найближчими днями - з перевіркою", - зазначив міський голова.