На обладнання домашніх офісів штату видадуть по $500 / Ілюстрація REUTERS

Компанія Über оголосила про рішення дозволити співробітникам працювати з дому до червня 2021 року.

На організацію домашнього офісу штату виплатять по 500 доларів. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на представників компанії.

Читайте такожЗ України йде сервіс з доставки їжі Über Eats

Відео дня

"Ми хочемо надати нашій команді гнучкість, вибір і більш тривалу ясність, щоб вони могли планувати заздалегідь", - йдеться в заяві Über.

Вихід в офіс буде добровільним

У компанії відзначили, що якщо офіси відкриються до червня 2021 року, співробітники зможуть туди повернутися, однак це буде на добровільних засадах.

У компанії також додали, що при оцінці ефективності роботи не буде враховуватися де саме працює співробітник.

Коли буде переглянуто рішення

У компанії відзначили, що навесні 2021 року Über перегляне своє рішення щодо дистанційної роботи - терміни можуть продовжити, але скорочувати не будуть.

Водночас про додаткові виплати для водіїв не повідомляється.

Динаміка повернення в офіси

  • 11 березня 2020 року Кабінет міністрів через поширення коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.
  • У квітні 2020 року стало відомо про те, що після карантину, запровадженого в Україні за поширення коронавірусу, до 30% співробітників у сфері нерухомості залишаться працювати віддалено.
  • 14 липня 2020 року стало відомо про те, що більш ніж половина німецьких компаній хочуть залишити для своїх працівників можливість дистанційної роботи та після завершення епідемії коронавірусу.
  • 28 липня 2020 року компанія Google, що є однією з найбільших IT-компаній світу, заявила про те, що готується до тривалої пандемії та дозволить співробітникам працювати з дому принаймні до липня 2021 року.