Шмигаль незадоволений кількістю людей в електричках / фото УНІАН

Голова уряду Денис Шмигаль звернувся до міських голів з вимогою випустити максимальну кількість громадського транспорту на маршрути задля уникнення скупчення людей в умовах карантину.

Про це прем'єр-міністр повідомив на засіданні уряду в середу, 17 червня.

За його словами, уряд на засіданні чітко фіксує ті заборони, які діють впродовж карантину. Наприклад, вимога ходити у масці у приміщеннях, або обмеження щодо кількості пасажирів у транспорті.

Відео дня

"Уряд розуміє - аби такого вимагати, людям потрібно створити умови, за яких вони зможуть дотримуватись карантинних обмежень. Тому звертаюсь до міських голів - випустіть максимальну кількість громадського транспорту на маршрути. За необхідності - розробіть нові. Але люди не повинні стояти в чергах та їхати у переповнених задушливих маршрутках. Це ваша відповідальність як керівників міст, і перевізників, які таке допускають", - наголосив Шмигаль.

Читайте також"Оселедеці в тамбурах": мережу шокували фото переповнених вагонів приміських електричок на Київщині

При цьому він окремо звернувся до Міністра інфраструктури з вимогою звернути увагу на те, що робиться у приміських потягах, "щоб не довелося дивитися на це всім Кабміном".

Шмигаль попросив навести в приміських потягах порядок із здійсненням контролю, і з дотриманням вимоги щодо кількості людей у вагонах, дотриманням масочного режиму та інших заходів, визначених Урядом.

Крім того, очільник уряду звернувся до керівництва Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ з вимогою посилити контроль за дотриманням виконання правил карантину.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 червня, Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 липня 2020 року.