Підсумки «Великого будівництва» на Дніпропетровщині: за 2021 рік відновили понад 500 км доріг / фото adm.dp.gov.ua

У Дніпропетровській області підбивають підсумки дорожніх робіт за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

За 2021 рік вдалося відремонтували понад 500 км доріг різних категорій, повідомляє ДніпроОДА.

"Більш ніж пів тисячі кілометрів автошляхів Дніпропетровщини цьогоріч відремонтовані. І це не тільки траси державного значення, а й місцеві та комунальні дороги", - розповів голова ОДА Валентин Резніченко.

Відео дня

Зокрема, вперше за всі роки незалежності відремонтували територіальну дорогу Дніпро – Хутірське. На понад 30 км автошляху з’явилось нове тришарове асфальтобетонне покриття, розмітка та дорожні знаки. 

"Всього у 2021 році в області оновили 9 доріг територіального значення. Серед них ділянка автошляху від межі міста Кам’янське у напрямку села Шульгівка. А ще траса Станція Верхньодніпровськ – Верхівцеве – Божедарівка. Зараз це сучасна дорога, завтовшки 30 см", - звітує обласна адміністрація.

Крім того, за президентською програмою в 2021 році на Дніпропетровщині створили та відремонтували понад 430 км автошляхів державного значення. У тому числі – важливі траси на Нікополь і Павлоград.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що в рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" протягом 2021 року в Україні відновлять 6,5 тисяч доріг.