Пільговики без столичної реєстрації будуть платити за проїзд / фото УНІАН

У Києві пільговики, які не зареєстровані в місті, сплачуватимуть з 1 липня за проїзд у громадському транспорті столиці на загальних підставах, але з подальшою компенсацією витрат.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

«Проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом, буде здійснюватися на загальних підставах за умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд здійснюватимуть органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини», - зазначив Кличко.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, коли і за яким маршрутом запрацює міська електричка в Києві

Він роз’яснив схему дій пасажирів, які користуються пільгами на проїзд і не зареєстровані в Києві. Так, вони мають: придбати квиток у будь-який зручний спосіб; скористатися ним в громадському транспорті; зберегти квиток (у разі придбання паперового QR-квитка), або чек за сплату проїзду чи банківську виписку - при сплаті банківською картою; звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

«Ще раз наголошую - такі кроки є вимушеними та викликані тим, що послуги з пільгового проїзду осіб, які не зареєстровані в Києві, столичним перевізникам з державного бюджету не компенсують. Місто неодноразово зверталося до уряду врегулювати питання компенсації комунальним перевізникам плати за проїзд пільгових категорій, визначених державою. Крім того, ми зверталися до обласних, міських, селищних та сільських рад з проханням вирішити питання компенсації за проїзд представників їх громад, що мають пільги», - наголосив Кличко.

Читайте такожПасажирів стає більше: у столичному метро розповіли, які станції обмежують на вхід

Він підкреслив, що пасажири, які мають пільги і зареєстровані в Києві, і надалі користуватимуться громадським транспортом за рахунок міського бюджету - за карткою киянина. Оформити її можна у будь якому відділенні державного Ощадбанку.