Иван Юрик / Ivan Yuryk/Facebook

30 червня Укрзалізниця перерахувала до державного бюджету 750 млн грн дивідендів за 2019 рік. Таким чином, УЗ виконала зобов’язання перед урядом, після того як виплати дивідендів для компанії у 2020 році були відстрочені на один рік через коронакризу. Про це повідомив в.о. голови Укрзалізниці Іван Юрик у Facebook.

«Завдяки реалізації антикризового плану наразі нам вдалося стабілізувати компанію та поступово перейти на прибуткові результати роботи. Виплату дивідендів здійснено в повному обсязі та у терміни, передбачені розпорядженням КМУ», - наголосив він.

За даними УЗ, переведені до державного бюджету 750 млн грн складають 30 % чистого прибутку за результатами роботи у 2019 році. Крім того, 70% чистого прибутку (понад 1,7 млрд грн) були спрямовані на покриття збитків минулих років.

Відео дня

Компанія оптимізувала операційні витрати і почала направлення коштів на капітальний ремонт рухомого складу та інфраструктури, що дозволить нарощувати обсяги перевезень. Також є чіткий план з отримання додаткових доходів, зокрема, за рахунок реалізації непрофільних активів, продажу металобрухту, зниження податкового навантаження, розповів Юрик. Він додав, що керівництво УЗ працює над підняттям зарплати для працівників, що отримують найнижчі оклади.

Нагадаємо, раніше Іван Юрик повідомив, що Укрзалізниця отримала майже 39 млн гривень прибутку за підсумками роботи у травні 2021 року. За його словами, антикризові заходи дозволили вийти у травні на позитивний фінансовий результат другий місяць поспіль.