У МВС розповіли про боротьбу з порушниками ПДР / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський стверджує, що в МВС не можуть поставити поліцейського на кожному з перехресть.

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 Канал.

При цьому Монастирський озвучив інший варіант, який може допомогти поліцейським відстежувати порушників та потенційно зменшити кількість ДТП на дорогах України.

Відео дня

"Вже є така законодавча ініціатива у парламенті, щоб самі громадяни, фіксуючи на реєстратори у своїх автомобілях порушення, могли передавати ці відео в правоохоронні органи, в поліцію зокрема. Завдяки цьому особа могла б притягатися до адміністративної відповідальності", - пояснив він.

У МВС таким чином хочуть збільшити так звану профілактику ДТП, долучивши до ініціативи свідомих водіїв.

Читайте також"Листів щастя" побільшає: журналісти розповіли, як працюють нові камери фіксації порушень на дорогах (відео)

Як повідомляв УНІАН, з 22 жовтня ще 17 комплексів автофіксації порушень ПДР запрацювали на дорогах України. Так, прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі, запрацювали на автомобільних дорогах Львова, Вінниці, Харкова, а також Донецької та Харківської областей.