До складу "ІТ-армії" входять понад 200 тис. волонтерів / фото УНІАН

Українська "IT-армія" здійснила цифрове блокування систем вантажоперевезень в Росії, що зменшить потік надходження коштів за надлишкову вагу вантажу в казну Російської Федерації.

Як повідомляє прес-служба IT ARMY of Ukraine у Telegram, до поточних цілей українська "IT-армія" додала систему стягнення плати з автомобілів, що мають максимальну дозволену вагу понад 12 тонн.

"Цифрове блокування вантажоперевезень йде повним ходом! Є підтвердження від "Деловые линии" і "Пони Экспресс". До поточних цілей додали "Платон" - це система справляння плати з автомобілів, що мають максимальну дозволену вагу понад 12 тонн. Тобто блокування цієї системи зменшить потік надходження коштів за надмірну вагу вантажу в казну РФ", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Війна в Україні та "IT-армія":

"IT-армія" України-спільнота IT-фахівців, створена наприкінці лютого 2022 року для нейтралізації ворога в інформаційному та кіберпросторі. До складу "ІТ-армії" входять понад 200 тис.волонтерів. Вона об'єднала як українських, так і іноземних професіоналів.

3 листопада українська "ІТ-армія" отримала доступ до мереж центрального банку Російської Федерації.

4 листопада 2022 року українська "IT-армія" атакувала ресурс російського "Газпромбанку". Всього протягом листопада вона "паралізувала" понад 900 російських онлайн-ресурсів.

29 січня стало відомо, що українська "IT-армія" отримала доступ до архівів "Газпрому".

Вас також можуть зацікавити новини: